Blogg

Nagelkorrigering

Vi använder Podofix nagelkorrigerings metod. Podofix metoden kan användas då nagelkanterna trycker in (nageltrång) eller naglarna har blivit deformerade (skada eller annan trauma). Podofix spange fästes på nagelplattan och spänns på så att nagelkanterna lyfts upp lagom mycket. Trycket lättar och nageln växer fram utan att orsaka obehag eller smärta.

Tips för medveten konsumtion av skor

Ta hand om dina skor så håller de längre. Putsa dina skor och använd skoblock.

Välj skor av naturgarvat läder eller växtprodukter. Undvik syntetmaterial. Sulor gjorda av naturgummi eller återvunnet gummi material är bättre än syntetiskt material. Lämna dina trasiga skor och stövlar till din skomakare för lagning istället att köpa nytt. Stöd miljön och samtidigt din skomakare!

Korrigerande ortos

Med en ortos kan vi korrigera felställningar, minska tryck och förekomst av förhårdnader i tålederna. Ortos är en individuellt formad hjälmedel som är gjort av hållbar silicon.

Footmender

Footmender är ny produkt avsedd för torra fötter vid diabetes. Hjälper till att lösa upp torr, hård hud samt fuktar huden. Används som kurbehandling.

Vanlig komplikation vid diabetes är minskad svettförmåga. Det leder till torr hud och sprickor. Sprickor kan utvecklas till sår. Det är viktigt att behandla huden för att undvika hudskador.